Το αφιέρωμα στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνεται αυτό το Σάββατο 27 Απριλίου
από τις «Γειτονιές στο πιάτο» και τον Δημήτρη Σκαρμούτσο (16.45, ΣΚΑΪ) σε ένα
επεισόδιο γεμάτο γεύσεις, αρώματα και χρώματα.
Η πρώτη στάση γίνεται στο «Χαρούπι», έναν όμορφο και ζεστό χώρο που
προσφέρει δημιουργική κρητική κουζίνα και έχει γίνει από τα αγαπημένα σημεία
της πόλης τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες της
Θεσσαλονίκης.
Ακολουθεί μία ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Artima» η οποία ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό την εισαγωγή και το εμπόριο τροφίμων αλλά και την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων. Η συνέχεια έχει casual dining στο «Koru» στη γειτονιά των Αγίων Αποστόλων, λίγα μόλις μέτρα μακριά από την ομώνυμη εκκλησία. Ένα μαγαζί ανοιχτό όλες τις ώρες της ημέρας με πολλές επιλογές. Σύντομα μάλιστα πρόκειται να αποκτήσει λίγο πιο δίπλα το μικρό του αδελφάκι, ένα τσιπουράδικο το «Ζέμεν».
Η περιήγηση ολοκληρώνεται με μία στάση στον «Ιορδάνη», ένα πολύ παλιό ουζερί που άνοιξε το 1979 στην Πολίχνη. Τα πρώτα χρόνια σέρβιρε τα «βασικά»: μικρά ψαράκια στο τηγάνι, σαγανάκι και ψητή μελιτζάνα. Φτάνοντας όμως στο σήμερα είναι πλέον ένα από τα πιο γνωστά ψαρομάγαζα της πόλης.
Η επιστροφή στο στούντιο της Αθήνας φέρνει δύο συναρπαστικές συνταγές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο μελιτζάνες γιαχνί με πατάτες και πασχαλινά κουλουράκια.
*Το κείμενο και η φωτογραφία είναι από δελτίο Τύπου που λάβαμε.
Ακολουθεί μία ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Artima» η οποία ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό την εισαγωγή και το εμπόριο τροφίμων αλλά και την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων. Η συνέχεια έχει casual dining στο «Koru» στη γειτονιά των Αγίων Αποστόλων, λίγα μόλις μέτρα μακριά από την ομώνυμη εκκλησία. Ένα μαγαζί ανοιχτό όλες τις ώρες της ημέρας με πολλές επιλογές. Σύντομα μάλιστα πρόκειται να αποκτήσει λίγο πιο δίπλα το μικρό του αδελφάκι, ένα τσιπουράδικο το «Ζέμεν».
Η περιήγηση ολοκληρώνεται με μία στάση στον «Ιορδάνη», ένα πολύ παλιό ουζερί που άνοιξε το 1979 στην Πολίχνη. Τα πρώτα χρόνια σέρβιρε τα «βασικά»: μικρά ψαράκια στο τηγάνι, σαγανάκι και ψητή μελιτζάνα. Φτάνοντας όμως στο σήμερα είναι πλέον ένα από τα πιο γνωστά ψαρομάγαζα της πόλης.
Η επιστροφή στο στούντιο της Αθήνας φέρνει δύο συναρπαστικές συνταγές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο μελιτζάνες γιαχνί με πατάτες και πασχαλινά κουλουράκια.
*Το κείμενο και η φωτογραφία είναι από δελτίο Τύπου που λάβαμε.
Πηγή άρθρου
HardDog
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.